Põhja-Korea lasi maha ja põletas meres hulpinud Lõuna-Korea ülejooksiku

Copy
Inimesed jälgivad Souli raudteejaamas televisiooni uudistesaadet, milles on juttu Põhja-Koreasse pageda püüdnud mehe tapmisest.
Inimesed jälgivad Souli raudteejaamas televisiooni uudistesaadet, milles on juttu Põhja-Koreasse pageda püüdnud mehe tapmisest. Foto: JEON HEON-KYUN / EPA / Scanpix

Põhja-Korea sõdurid tulistasid surnuks merelt leitud arvatavast ülejooksikust lõunakorealase ning põletasid tema laiba koroonaviiruse kartuses.

Lõuna-Korea kalandusametnik kadus patrull-laevalt riigi läänepiirist umbes kümne kilomeetri kaugusel Yeonpyeongi saare juures esmaspäeval, ütles üks Lõuna-Korea sõjaväeametnik AFP-le. Laevalt leiti mehe kingad ning tal oli seljas päästevest, mistõttu oletatakse, et ta püüdis minna üle Põhja-Koreasse.

Enam kui 24-tundi pärast mehe kadumist leidsid Põhja-Korea üksused ta enda territoriaalvetest hulpimast ning küsitlesid meest mitu tundi ise patrullpaadis istudes, seejuures kandis mehe ülekuulaja kaitseülikonda. Allika andmeil tapeti lõunakorealane umbes kuus tundi pärast tema leidmist.

«Ta tulistati vees surnuks,» lausus Lõuna-Korea sõjaväeametnik. «Põhja-Korea sõdurid kallasid ta surnukeha kütusega üle ja põletasid vees. Me oletame, et seda tehti Põhja-Korea koroonaviirusevastaste meetmete raames.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles