Euroopa Kohus ei lubanud Madeleine McCanni kadumises kahtlustatut vabadusse

Copy
Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Kolmeaastase briti tüdruku Madeleine McCanni kadumises kahtlustatav mehel ei õnnestunud täna vanglast vabaneda, sest Euroopa Kohus (ECJ) lükkas tagasi tema apellatsiooni vägistamises süüdimõistmise vastu.

Kahtlusaluse Christian B. suhtes juurdlust alustanud Saksa politsei peab tõenäoliseks, et ta tappis 2007. aastal Portugalis kadunuks jäänud Madeleine'i.

Mees oli esitanud Euroopa Kohtule apellatsiooni Saksa kohtu otsuse kohta, millega ta oli mõistetud süüdi 72-aastase naise vägistamises 2005. aastal Portugalis.

ECJ-i kohtuasi ei ole McCanni kadumise kaasusega seotud, kuid Saksa uurijad jälgisid asja arengut ärevusega, sest sellest sõltus, kas nende peakahtlusalune pääseb lähikuudel vanglast välja.

Kohtu tänane otsus andis 43-aastase kahtlusaluse vabanemislootusele ränga hoobi.

ECJ leidis, et vägistamises süüdimõistmine on õigustatud, sest Itaalia võimud, kes mehe vahistasid ja Saksamaale üle andsid, nõustusid tema üle kohtu mõistmisega.

Christian B., kes on varem mitmes kuriteos süüdi mõistetud, kannab praegu Põhja-Saksamaal Kielis karistust narkoäri eest. Karistusaeg lõppeb 2021. aasta 7. jaanuaril.

Mees taotles ennetähtaegset vabastamist ja olekski vabastatud, kui ECJ ei oleks teda Portugalis aset leidnud vägistamises süüdi mõistnud.

Euroopa Kohtu tänane otsus tähendab, et narkoäri vanglakaristuse lõppedes algab uus karistusaeg vägistamise eest.

Madeleine McCann kadus 2007. aastal mõni päev enne neljandat sünnipäeva Portugalis Praia da Luzis, kus ta koos perega puhkas.

Saksa võimud teatasid juunis, et peavad kahtlusaluseks 43-aastast Saksa kodanikku ja uurivad teda mõrvakahtluse alusel.

Neil ei ole aga piisavalt tõendeid, et teda ainult selle kahtlustuse alusel vangis hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles