Soome taastab reisipiirangud Eestile, Rootsile ja Saksamaale (4)

Copy
Soome lahkub Eesti elanikke vähem kui varem.
Soome lahkub Eesti elanikke vähem kui varem. Foto: Konstantin Sednev

Soome valitsus otsustas täna taastada piirangud Soome ning Eesti, Islandi, Norra, Rootsi, Saksamaa ja Slovakkia vahelisele liiklemisele.

Turismi eesmärgil ei ole võimalik Soomet enam esmaspäevast külastada.

Soome saab takistusteta reisida vaid riikidest, kus kahe nädala jooksul ei ole 100 000 elaniku kohta registreeritud üle 25 koroonaviirusse nakatumise juhtumi.

Riikides, mille puhul valitsus otsustas piirangud taastada, on see nakkusmäär ületatud.

Endiselt säilib tööga seotud igapäevane pendelränne Soome piiril Rootsi ja Norraga. Lisaks võib oktoobrist alates käia Soomes tööl Rootsist ja Eestist, ilma et peaks tegema koroonatesti või kaheks nädalaks eneseisolatsiooni jääma.

Alates 1. oktoobrist ei pea jääma kohapeal eneseisolatsiooni ka siis, kui reis kestab alla kolme päeva ja ette on näidata viimase 72 tunni jooksul saadud negatiivne koroonatesti tulemus. Kui reisi pikkus ületab kolm ööpäeva, siis on selle aja möödumisel vaja teha kordustest ja kuni testitulemuse saamiseni püsida eneseisolatsioonis.

Näomaske tuleb Soomes viibides kanda avalikes siseruumides ja ühistranspordis, testitulemusi oodates, karantiini minnes ning Soome tulles kõrge nakkusnäitajaga riigist.

Soome sisenemise piirangud kehtivad juba varasemast paljudele Euroopa riikidele.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles