VÄLISMAA KOROONAPÄEVIK ⟩ Seitsmes Euroopa riigis kasvab viirusesurmade arv murettekitavalt (12)

Postimees
Copy
Praha haigla intensiivravi osakonna töötajad ravimas Covid-19 patsienti. Riigis on nii koroonaviirusega nakatumine kui ka Covid-19 surmad tõusuteel.
Praha haigla intensiivravi osakonna töötajad ravimas Covid-19 patsienti. Riigis on nii koroonaviirusega nakatumine kui ka Covid-19 surmad tõusuteel. Foto: DAVID W. CERNY / REUTERS / SCANPIX

Kuigi viirusesurmade arv ei ulatu Euroopas kaugeltki aasta alguse tasemele, on olukord seitsmes riigis muutunud kriitiliseks, hindab Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskus (ECDC). Päevase nakatumisrekordi lõid täna nii Leedu kui ka Poola.

ECDC toob Covid-19 surmade poolest Euroopa murelastena esile Hispaania, Rumeenia, Bulgaaria, Horvaatia, Ungari, Tšehhi ja Malta.

Stockholmis tegutseva ühenduse viimases ülevaates öeldakse, et neis riikides on tõusnud haiglaravi vajavate ja tõsiste haigusjuhtumite arv. «Kasvavat või kõrget surmade taset on juba täheldatud või täheldatakse ilmselt varsti,» ütles ECDC ja lisas, et surmade arvu kasv on seotud vanemaealiste inimeste nakatumisega.

Euroopa Komisjon ärgitab Euroopa Liidu (EL) liikmesriike tegema teise koroonalaine peatamiseks elanikkonnas suuremat selgitustööd ning jõustama rangemad vahemaa- ja hügieenireeglid.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles