Vene kohtutäiturid külmutasid Navalnõi vara

Copy
Venemaa opositsioonijuht Aleksei Navalnõi.
Venemaa opositsioonijuht Aleksei Navalnõi. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/Reuters/Scanpix

Vene kohus andis välja määruse opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi korteri ja pangaarvete arestimiseks, kui viimane oli Berliini haiglas koomas, kinnitas täna Navalnõi pressiesindaja. 

Kira Jarmõš teatas videopöördumises, et 27. augustil otsustasid kohtutäiturid keelata tehingud Navalnõile kuuluva korteriga Moskvas ning tema pangaarved on külmutatud.

«See tähendab, et korterit ei saa müüa, kinkida ega kasutada tagatisena. Samal päeval külmutati Aleksei pangaarved,» kinnitas Jarmõš.

Kohtutäiturid keelasid tehingud Navalnõi korteriga Moskvas seoses hagiga, mille esitas Jevgeni Prigožinile kuuluv ettevõte Moskovski Školnik, selgitas Jarmõš Twitteris. 

Ta märkis ka, et Korruptsioonivastase Fondi (FBK) aktivisti Ljubov Soboli arved olid juba varem külmutatud. 

28. oktoobril 2019 rahuldas Moskva vahekohus koolides toitlustusteenust osutava Moskovski Školniku nõude Navalnõi, Soboli ja FBK vastu. Hageja nõudis Moskva koolide ja lasteaedade toitlustamist puudutava artikli ja video kustutamist FBK veebilehelt ning kompensatsiooni seoses firma heale nimele tehtud kahjuga. 

Kahjunõue puudutas 29. punkti artiklis, mida peeti laimavaks, ning see ulatus 1,4 miljardi rublani. 

Navalnõi Korruptsioonivastane Fond loodi 2011. aastal ning see on teravalt paljastanud korruptsiooni Venemaa valitsuse kõrgemates kihtides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles