Moskva linnapea käsib vanainimestel koju jääda

Copy
Moskva linnapea Sergei Sobjanin Rahvamajanduse Saavutuste Näituse messikeskuses 4. september 2020.
Moskva linnapea Sergei Sobjanin Rahvamajanduse Saavutuste Näituse messikeskuses 4. september 2020. Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Moskva linnapea Sergei Sobjanin andis reedel vanainimestele korralduse kodus püsida ja soovitas tööandjatel lubada oma alluvatel kodus töötada, sest Venemaa pealinnas on koroonaviirusse nakatumine järsult kasvanud.

Mitu kuud stabiilsena püsinud nakatumisnäitajad on Venemaal, aga eriti Moskvas viimastel päevadel järsult kerkinud. 

Moskvas on nakatumiste arv kõrgeim pärast juunit.

Sobjanin ütles, et üle 65 aasta vanad linnaelanikud peaksid esmaspäevast koju jääma ja käima poes võimalikult harva. Vaid väljas jalutada võib piiramatult.

Koroonapandeemia alguses kehtestas Sobjanin Moskvas ranged piirangud ja keelas eakatel moskvalastel üldse vabalt ringi liikuda.

«Kahjuks on Moskvas viimastel päevadel näha kinnitatud juhtumite olulist juurdekasvu,» ütles linnapea ametlikus blogis.

Uute koroonanakkuste arv tõusis Moskvas neljapäeval 1050-ni, mis on kõrgeim näitaja pärast 23. juunit. Sobjanini sõnul on järsult suurenenud ka haiglaravi vajavate nakatunute arv.

Ta hoiatas, et talve saabudes tavapäraseks muutuvad külmetushaigused koos koroonaviirusega on krooniliste haigustega vanainimestele eriti ohtlikud.

«Me palume teil alates 28. septembrist koju jääda.»

Linnapea andis välja vastava määruse, mis teeb koduspüsimise reeglist erandi vaid arsti juures käimise, poeskäigu, koera jalutamise ja töölemineku puhuks.

Riskirühma kuuluvatel inimestel soovitab Sobjanin kodust töötada või puhkust võtta ja kutsub ettevõtteid seda võimaldama.

Venemaal on koroonapandeemia algusest peale registreeritud 1 128 836 nakkusjuhtu ja ligi 20 000 surma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles