Charlie Hebdo endise toimetuse juures Pariisis toimus noarünnak (3)

Copy
Politseinikud ja päästetöötajad täna Pariisis satiirilehe Charlie Hebdo endise toimetuse lähistel, kus toimus ohvritega pussitamine.
Politseinikud ja päästetöötajad täna Pariisis satiirilehe Charlie Hebdo endise toimetuse lähistel, kus toimus ohvritega pussitamine. Foto: IAN LANGSDON / EPA / SCANPIX

Pariisis sai täna neli inimest vigastada, neist kaks rängalt, kui satiirilehe Charlie Hebdo toimetuse endise asupaiga lähistel korraldati pussitamine.

Kaks ohvritest on Pariisi politsei andmeil kriitilises seisus.

Esmalt teatasid võimud, et kaks kahtlusalust on jooksus, kuid peagi täpsustati, et arvatav ründaja võeti Bastille' väljaku lähikonnas vahi alla ning ta tegutses üksinda.

Hiljem siiski pidas politsei noarünnakuga seoses kinni veel ühe inimese, ütlesid kohtuallikad. Teise inimese kinnipidamise põhjus ei ole selge.

Üks uudisteagentuuri Premières Lignes töötaja ütles, et kannatanud on tema kolleegid.

«Kaks kolleegi suitsetas tänaval. Ma kuulsin karjeid. Läksin akna juurde ja nägin, et verist kolleegi ajab taga matšeetega mees,» jutustas ta. «Me teame, et kaks meie kolleegi sai haavata, aga rohkem me hetkel ei tea.»

Parasjagu on Prantsusmaa pealinnas käimas kohtuprotsesse 14 inimese üle, keda süüdistatakse džihadistide aitamises 2015. aasta rünnakus nädalalehele Charlie Hebdo ja juudi toidupoele, milles hukkus kokku 17 inimest.

Vennad Said ja Cherif Kouachi tapsid satiirilehe toimetuses 12 inimest, nende seas mitu Prantsusmaa kõige kuulsamat karikaturisti. Rünnaku korraldamise eest võttis vastutuse üks Al-Qaeda haru.

Üks politseinik tapeti päev pärast rünnakut Charlie Hebdole ning veel päev hiljem tappis Amedy Coulibaly juudi supermarketis neli pantvangi.

Charlie Hebdo mälestas kohtuprotsessi algust, avaldades uuesti paljudes Araabia riikides proteste tekitanud prohvet Muhamedi karikatuurid, mis väidetavalt tapjaid tegudele ajendasid.

Üleeelmisel nädalala hoiatas Al-Qaeda oma väljaandes One Ummah, et Charlie Hebdo eksib sügavalt arvates, et 2015. aasta rünnaku oli ühekordne.

Charlie Hebdo toimetus töötab praegu julgeolekukaalutlustel salajases asukohas.

Kohtuistung Charlie Hebdo rünnaku kaasosaliste üle peatati eile, kui üks süüdistatavatest Nezar Mickael Pastor Alwatik haigestus, kuid protsess jätkus täna pärast seda, kui tema koroonaviirusetest osutus negatiivseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles