Jaapan lõdvendab oktoobrist reisipiiranguid

Copy
Näomaske kandvad külastajad Tokyo Disneylandis.
Näomaske kandvad külastajad Tokyo Disneylandis. Foto: EPA / Scanpix

Jaapan lõdvendab oktoobrist rangeid koroonaviiruse reisipiiranguid ja lubab riiki rohkem välismaalasi, ütles reedel peaminister Yoshihide Suga.

Jaapan keelas sel kevadel koroonapandeemia tõttu sisenemise enamikule välismaalastele, kuid on kaalunud piiriüleste ärireiside järkjärgulist taastamist.

«Me taastame järgmisest kuust reisimise kõigi inimeste jaoks, olgu nad jaapanlased või välismaalased, sel määral mil võimalik, kuid jättes välja turistid,» ütles Suga.

Kohalik meedia on vahendanud, et välismaalt saabujate arv piiratakse tuhandele päevas ja nad peavad riiki jääma vähemalt kolmeks kuuks.

Jaapanisse tulevad välismaalased peavad tegema PCR koroonaviiruse testi ja minema saabudes 14 päevaks eneseisolatsiooni, vahendab meedia.

Otsus langetati pärast seda, kui olümpiamängude ohutut korraldamist uuriv töörühm tegi ettepaneku piirata olümpiasportlaste liikumist ja neid korduvalt koroonaviiruse suhtes testida.

Sportlased peavad võimudele esitama detailse tegevusplaani ja lubama seda järgida, või märkima oma asukoha «kaardirakendusel».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles