Videod ⟩ Ukrainas kukkus alla transpordilennuk, hukkus 26 inimest

Copy
Ukraina transpordilennuk An-26.
Ukraina transpordilennuk An-26. Foto: TASS/Scanpix

Ukrainas Harkivi oblastis Tšugujivi linnas kukkus reede õhtul maandumisel alla lennuk, purunes ja süttis põlema sõjaväe transpordilennuk, hukkus 26 inimest.

Ukraina meedia teatel oli tegemist õppelendu teinud Ukraina sõjaväe transpordilennukiga An-26, mille pardal viibisid Kožedubi nimelise õhujõudude kõrgkooli kursandid ja lendurid.

Katastroof leidis aset kohalikust sõjaväelennnuväljast paari kilomeetri kaugusel.

Päästetöötajad leidsid õnnetuspaigalt 25 hukkunut. Kaks inimest pääses raskete vigastustega, kuid üks suri hiljem haiglas. Lennukis viibis ühtekokku 27 inimest.

President Volodõmõr Zelenskõi väljendas hukkunute lähedastele kaastunnet koletu tragöödiaga seoses ja teatas, et sõidab laupäeval isiklikult õnnetuskohale.

«Loome viivitamatult komisjoni, et uurida tragöödia põhjuseid ja asjaolusid,» kirjutas president suhtlusvõrgustikus Facebook.

Kaastundeavaldused ohvrite lähedastele edastas ka Euroopa Liit.

«Meie mõtted on õnnetuses elu jätnute perede ja sõpradega,» kirjutas Euroopa Liidu välispoliitikajuht  Josep Borrell suhtlusvõrgustikus Twitter. 

Ukraina sõjaväe peaprokuröri Anatoli Matjosi sõnul võis lennuki meeskond teha vea, ajades maandumisraja maanteega segamini.

Laupäeval edastas Ukraina julgeolekuteenistus, et lennuki komandör oli teatanud lennuki vasakpoolse mootori seiskumisest ja palus luba hädamaandumiseks. Lennuk kukkus alla viis minutit hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles