Poola valitsuskoalitsioon sõlmis uue leppe võimul püsimiseks

Copy
Poola peaminister Mateusz Morawiecki, erakonna Seadus ja Õiglus (PiS) liider Jarosław Kaczyński, erakonna Leping liider Jaroslaw Gowin ning partei Ühinenud Poola esimees, justiitsminister Zbigniew Ziobro pressikonverentsil pärast uue koalitsioonileppe allkirjastamist.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki, erakonna Seadus ja Õiglus (PiS) liider Jarosław Kaczyński, erakonna Leping liider Jaroslaw Gowin ning partei Ühinenud Poola esimees, justiitsminister Zbigniew Ziobro pressikonverentsil pärast uue koalitsioonileppe allkirjastamist. Foto: Reuters / Scanpix

Poola valitsev parempoolne koalitsioon saavutas laupäeval uue kokkuleppe, mis aitas vaigistada hiljutiste valitsuskabineti muudatuste ning vastuolulise loomade õiguste seadusega kaasnenud pinged.

Suurima valitsuserakonna Seadus ja Õiglus (PiS) ning kahe väiksema koalitsioonipartneri vahel saavutatud kokkuleppe üksikasju ei avaldatud.

Pole selge, kas võimsa PiSi esimees Jarosław Kaczyński ka ise valitsusega liitub, mis mõningate staažikate PiSi juhtfiguuride sõnul oleks võti nooremate partnerite distsiplineerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles