Londonis peeti piirangute vastasel meeleavaldusel kinni kümme inimest

Copy
Meeleavaldus Londonis.
Meeleavaldus Londonis. Foto: ANDY RAIN/EPA/Scanpix

Londoni politsei teatas kümne inimese kinnipidamisest ja nelja korrakaitsja vigasaamisest laupäeval, kui aeti laiali koroonaviiruse piirangute vastane meeleavaldus. 

Kokkupõrked puhkesid, kui kumminuiadega politseinikud hakkasid laiali ajama enam kui 10 000 meeleavaldajat, kes olid kogunenud Trafalgari väljakule ja ei pidanud kinni nakkuskontrolli meetmetest, teatas Londoni politsei Twitteris. 

«Kahjuks sai vigastada neli politseinikku, kaks vajavad haiglaravi,» kirjutati avalduses. 

Mitukümmend korrakaitsjat sai viga sarnasel meeleavaldusel eelmisel nädalal. 

Laupäevasel meeleavaldusel oli kohal ka kuulus vandenõuteoreetik David Icke, kes on varem väitnud, et maailma valitsevad reptiilidest humanoidid. Mõned inimesed kandsid meeleavaldusel plakateid, milles väljendati vastumeelsust koroonaviiruse vaktsiini vastu. 

Peaminister Boris Johnson lubas laupäeval toetada Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) vaktsiini väljatöötamisel ja nimetas neid, kes on tulevase vaktsiini vastu «juhmakateks». 

Sel nädalal kehtestas Johnsoni valitsus keelu enam kui kuue inimesega gruppidele ja nõudis pubide ja söögikohtade sulgemist kell kümme õhtul, eesmärgiga ennetada koroonaviiruse levikut. 

ÜK-s on COVID-19 nõudnud 42 000 inimelu, mis on Euroopa kõrgeim näitaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles