Kanada politsei süüdistab meest terroriaktide kohta valetamises

Copy
RCMP. Foto on illustreeriv.
RCMP. Foto on illustreeriv. Foto: JOHN MORRIS/REUTERS

Kanada võimud pidasid kinni mehe, kellele esitati süüdistus valetamises terrorirühmitusega Islamiriik ühinemise ja võigaste kuritegude sooritamise kohta. 

Shehroze Chaudhry väitis meedias, sealjuures USA väljaande New York Timesi netisaates Caliphate, et ta on olnud seotud terrorismiga, teatas reede õhtul Kanada politsei.

Chaudhry, kes on kasutanud araabiakeelset nime Abu Huzayfah väitis, et reisis 2016. aastal Süüriasse, et ühineda IS-iga ja teenida selle usupolitsei ridades, teatas Kanada uudistekanal Global News.

Enda sõnul viis ta isiklikult läbi vähemalt kaks hukkamist ja oli tunnistajaks mitmele teisele vägivallaaktile. 

Chaundhry, kes elab Ontario provintsis Burlingtoni linnas, sai süüdistuse pärast juurdlust, mis puudutas pettust terrorismi kohta. 

Teda süüdistati «kanadalastes avaliku julgeoleku küsimuses mure tekitamises». 

«Pettused võivad tekitada hirmu meie kogukondades ja luua illusiooni, et kanadalased võivad olla ohus, kuigi me oleme kinnitanud vastupidist,» seisis politseiametniku Christopher deGale avalduses. 

«Selle tulemusena võtab RCMP (Kanada kuninglik ratsapolitsei - toim) neid süüdistusi väga tõsiselt.»

Aastal 2018 tõstatasid Kanada parlamendi opositsioonisaadikud Chaudhry küsimuse ja väljendasid pahameelt, et väidetavalt terroriakte sooritanud isik on jätkuvalt vabaduses. Nad nõudsid tema kinnipidamist ja järgnenud juurdluse raames avastati tema väidetes ebakorrapärasusi. Ta astub kohtu ette 16. novembril. 

Terrorismiga seotud pettus võib Kanadas tuua süüdimõistmise korral viie aasta pikkuse vangistuse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles