Pašinjan: Aserbaidžaan kuulutas armeenia rahvale sõja (5)

Copy
Armeenia peaminister Nikol Pašinjan.
Armeenia peaminister Nikol Pašinjan. Foto: AP / Scanpix

Armeenia peainister Nikol Pašinjan teatas pühapäeval, et Aserbaidžaan on kuulutanud armeenia rahvale sõja ja armeenlased on selleks valmis.

Aserbaidžaani «autoritaarne režiim on taas kord kuulutanud sõja armeenia rahvale,» ütles Pašinjan telepöördumises, lisades: «Me oleme Lõuna-Kaukaasias täiemahulise sõja künnisel, millel oleksid ettearvamatud tagajärjed.»

«Täna hommikust alates on Aserbaidžaan korraldanud ulatusliku provokatsiooni. On hukkunuid ja haavatuid, seal hulgas rahumeelse elanikkonna seas. Kasutades raskerelvastust, ründab vaenlane Artsahhi Vabariigi (Mägi-Karabahhi) kaitseväe positsioone kõigilt suundadelt. Kaitsevägi peab ägedaid lahinguid, täites auga ülesannet kaitsta Artsahhi,» ütles Pašinjan.

«Oleme selleks sõjaks valmis, kuna mõistsime, et Aserbaidžaanis levitatav viha armeenlaste vastu ei saanud viia muu tulemuseni kui sõjani,» ütles Armeenia peaminister. Ta rõhutas, et armeenia rahvas teeb kõik selleks, et kaitsta Mägi-Karabahhi julgeolekut.

«Vaenlane kannab märkimisväärseid kaotusi tehnikas ja elavjõus. Ta peab aru saama, et Artsahhi kaitsel seisab kogu armeenia rahvas,» sõnas Pašinjan.

Rääkides pühapäeval välja kuulutatud sõjaseisukorrast ja üldmobilisatsioonist, ütles peaminister: «Me mõistame, et Aserbaidžaan võib alustada sõjategevust Armeenia piiride suunas ja kasutada provokatsioone olukorra destabiliseerimiseks piirkonnas.»

Armeenia valitsusjuhi abikaasa Anna Akopjan sõitis pühapäeval Mägi-Karabahhi.

«Olen Stepanakertis. Sõitsin, et olla meie artsahhi vendade ja õdede kõrval,» kirjutas ta oma Facebooki kontol.

Bakuu ja Jerevan teatasid varem pühapäeval tsiviilohvritest Mägi-Karabahhi rindejoonel puhkenud ägedates relvakokkupõrgetes. 

«Valmistuge kaitsma meie püha isamaad,» kirjutas Pašinjan Facebookis. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles