USA kohtunik peatas TikToki allalaadimise keelamise

Copy
TikToki logo.
TikToki logo. Foto: Reuters / Scanpix

USA föderaalkohtunik Carl Nichols peatas pühapäeval videorakenduse TikToki allalaadimise keelamise määruse, vaid tunnid enne selle jõustumist, teatasid meediakanalid.

Kohtunik ärgitas juba varem sel nädalal president Donald Trumpi valitsust videorakenduse TikTok allalaadimiskeeldu edasi lükkama ja vihjas, et ta võib pühapäeval jõustuma pidanud valitsuse määruse peatada.

Nichols võttis sõna rutakalt korraldatud istungil, kus TikTok väitis, et isegi ajutine keeld teeks umbes saja miljoni USA kasutajaga rakendusele pöördumatut kahju.

Kohtunik nõustus TikToki advokaatide palvega kaasus kiirmenetlusse võtta ja ütles, et langetab otsuse enne kui keeld pühapäeva südaööl jõustub.

Nicholsi sõnul pole ta nõus valitsuse advokaatide väitega, et keeld, mis ei takista TikToki kasutamist, küll aga selle allalaadimist, säilitab status quo.

TikTok on ameerika noorsoo seas metsikult populaarne, kuid valitsuse hinnangul on rakendus julgeolekuoht. Trump nõuab selle müümist mõnele USA firmale, sest vastasel juhul rakendus keelatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles