USA VALIMISED 2020 ⟩ Biden mängib teledebatil kõrgele panustele (1)

Copy
Töölised panevad kokku lava esimeseks teledebatiks Donald Trumpi ja Joe Bideni vahel täna Clevelandis, Ohios.
Töölised panevad kokku lava esimeseks teledebatiks Donald Trumpi ja Joe Bideni vahel täna Clevelandis, Ohios. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

Täna õhtul peavad president Donald Trump ja tema vastaskandidaat Joe Biden esimese omavahelise valimisdebati. Debati moderatooriks on Chris Wallace, Fox Newsi telekanali uudisteankur, kes juhtis ka Trumpi ja kandidaat Hillary Clintoni debatti 2016. aastal. 

Oodatakse, et Biden kasutab võimalust, et rõhutada oma töölisklassi päritolule ning veenda majanduskriisi ajal kannatada saanud ameeriklasi, et mõistab nende muresid rohkem kui praegune Valge Maja miljonär. 

Maksuküsimuse kõrval tõusevad debatil kindlasti üles küsimused võimu rahumeelse üleandmise ja Trumpi ülemkohtuniku kandidaadi kohta. Eelmisel nädalal ütles Trump vastuseks reporteri küsimusele, et mingit võimu üleandmist, rahumeelset või mitte, ei tulegi, sest ta ei kaota. 

Biden proovib ilmselt saavutada üht või teist tulemust: kas saada Trump miljonite televaatajate ees lubama, et kaotuse korral annab ta võimu rahumeelselt üle või panna praegust presidenti varasemast veelgi selgemalt välja ütlema, et ta pole valmis tulemust aktsepteerima. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles