Koosmeele Keskuse esindajaks julgeolekukomisjonis saab Klementjevs

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosmeele Keskuse juhtpoliitikud Nils Ušakovs (vasakul) ja Janis Urbanovics.
Koosmeele Keskuse juhtpoliitikud Nils Ušakovs (vasakul) ja Janis Urbanovics. Foto: SCANPIX

Läti opositsioonierakonna Koosmeele Keskus seadusandja Andrejs Klementjevs vahetab seimi julgeolekukomisjonis välja fraktsiooni liidri Janis Urbanovičsi, kes ei saanud juurdepääsu riigisaladusele.

Klementjevs üles täna BNS-ile, et fraktsioon tegi sellise otsuse, kuna Klementjevsil on juba olemas kogemus tööst selles komisjonis ning tal on olemas selleks vajalik ligipääs riigisaladusele.

Seimi julgeolekukomiteesse kuulub üks esindaja igast fraktsioonist, komisjoni juhib omanimelise erakonna juht, ekspresident Valdis Zatlers.

Loa juurdepääsust riigisaladusele peab andma põhiseaduslikkuse kaitse büroo, mis on Läti tähtsaim riikliku julgeolekuagentuur. Ka eelmise seimikoosseisu liige Urbanovičs toona selle loa sai.

Urbanovičs ütles eile BNS-ile, et kavatseb büroo otsuse seaduses ette nähtud kümne päeva vältel peaprokuröri juures vaidlustada.

Põhiseaduslikkuse kaitse büroo ega Urbanovičs ise pole juurdepääsu keelamise otsuse põhjusi avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles