Valgevene peatas kolmeks kuuks sõltumatu uudisteportaali staatuse

Copy
Tut.by vahendusel on jõudnud rahvusvahelisse meediasse palju fotosid Valgevenes toimuvast. See pilt on üks neist.
Tut.by vahendusel on jõudnud rahvusvahelisse meediasse palju fotosid Valgevenes toimuvast. See pilt on üks neist. Foto: -/AFP

Valgevene võimud peatasid teisipäeval kolmeks kuuks sõltumatu uudisteportaali Tut.by staatuse, seal hulgas õiguse kajastada ulatuslikke proteste president Aleksandr Lukašenka vastu pärast 9. augusti presidendivalimisi.

Infoministeeriumi teate kohaselt on uudisteportaali staatus peatatud 1. oktoobrist 30. detsembrini.

Ministeerium oli varem esitanud ametliku taotluse uudisteportaali sulgemiseks, väites, et see edastas keelatud infot.

2000. aastal asutatud Tut.by on Valgevene peamine sõltumatu uudisteorganisatsioon ning on sattunud korduvalt võimude surve ja tagakiusamise alla seoses meeleavalduste kajastamise, seal hulgas jõustruktuuride vägivalda näitavate videode avaldamisega.

Tut.by tegi avalduse, milles kinnitas, et kaotas alates 1. oktoobrist oma meediastaatuse ning koos sellega õiguse edastada infot konflikti- või ohutsoonidest, suurtelt meeleavaldustelt ja sotsiaalselt tähtsatelt üritustelt.

Avalduses lisati, et portaal, mis alles eelmisel aastal sai selliseks tegevuseks ametliku staatuse, jätkab oma tavatööd.

Praegu Leedus viibiv Valgevene opositsioonijuht Svjatlana Tsihhanovskaja ütles, et Valgevene režiim näitas täna, kuidas ta jätab valgevenelased ilma õigusest tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles