Saksamaal on perepeo järel koroonakarantiinis ligi tuhat inimest (2)

Postimees
Copy
Intensiivravipalati valmis seadmine koroonaviirusega nakatunud patsiendi vastuvõtmiseks Eschweileri haiglas.
Intensiivravipalati valmis seadmine koroonaviirusega nakatunud patsiendi vastuvõtmiseks Eschweileri haiglas. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS/Scanpix

Saksamaa lääneosas asuvast Bielefeldist on kujunenud riigi uus koroonakolle, sest ühe perekonnapeo järel on karantiini suunatud ligi tuhat inimest.

Bielefeldist sai Saksamaa uus koroonakolle pärast 15. septembril siseruumides toimunud sünnipäevapidu, kus osales vähemalt 30 inimest. Telekanali RTL teatel kestis sünnipäevapidu hommikust õhtuni.

Tänaseks on tuvastatud, et peol osalenutest ja nendega hiljem kokku puutunud inimestest vähemalt 45 on koroonaviirusesse nakatunut, ent ligi tuhat inimest on kokkupuutute tõttu nakatunutega karantiinis, vahendas avalik-õiguslik ringhääling WDR. Bielefeldis elab 334 000 inimest.

Nakatunute ja kontaktsete arv kasvas niivõrd suureks, sest sünnipäevapeo külalised olid peole järgnenud päevadel väga aktiivsed ja kohtusid paljude inimestega. Mitu sünnipäevapeol osalenud inimest kohtusid uuesti vaid paar päeva hiljem ühel matusel. Seejuures tunnistas üks osalenutest, et matusetseremoonia päeval 17. septembril olid tal Covid-19 sümptomid, aga ta polnud veel arstiga ühendust võtnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles