Kogu maailmas on Covid-19 tänase seisuga nõudnud vähemalt 1 012 093 inimelu, nakatunuid on tuvastatud rohkem kui 33 miljonit. Ainuüksi viimase ööpäeva jooksul suri kogu maailmas 5653 koroonaviirusega nakatunut.

Lätis tuvastati ööpäevaga 95 uut koroonaviirusega nakatunut, mis on uus päevarekord, teatas riigi haiguste tõrje- ja kontrolli keskus. Läti eelmine nakatumiste päevarekord registreeriti 1. aprillil, kui tuvastati 48 uut juhtumit.

Viimase ööpäevaga tehti Lätis 4271 koroonaviiruse analüüsi, seega osutus positiivseks 2,2 protsenti kõigist testidest. 20. septembril oli see protsent Lätis 0,3.

Haiguspuhangu algusest alates on Lätis tehtud 320 018 koroonaviiruse testi, millest 1824 on osutunud positiivseks. Viirusest on paranenud 1307 inimest, surnud 37. Haiglaravil on praegu 19 koroonapatsienti, kellest 18 sümptomid on mõõdukad ja ühel tõsised.

Läti peainfektsionist Uga Dumpis ütles Läti meedia teatel, et riigi koroonakolded on hetkel tuvastatavad ja praegu piisab viiruse leviku tõkestamiseks riigis kehtestatud meetmetest. Nendeks on näomaski kandmine ühistranspordis ja teistes avalikes paikades, kus vahemaa hoidmine pole võimalik ja meelelahutuspaikade sulgemine südaööl.

Siiski märkis Dumpis, et nakatunute arvu kasvu korral muudetakse ka meetmeid karmimaks.

Kommentaarid (1)
Copy