Vene president hoiatas Macroni Valgevenes sekkumise eest

Copy
President Emmanuel Macron Vilniuses.
President Emmanuel Macron Vilniuses. Foto: LUDOVIC MARIN/AFP

Venemaa president Vladimir Putin vestles kolmapäeval telefoni teel Valgevene teemadel Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga, kellele toonitas, et igasugused katsed sekkuda sõltumatu riigi siseasjadesse on vastuvõetamatud, teatas Kremli pressiteenistus.

Putin tõi välja Venemaa põhimõttelise seisukoha, et igasugused katsed sekkuda suveräänse riigi siseasjadesse ja väline surve seaduslikele võimudele on vastuvõetamatud.

Kahe riigipea telefonikõne leidis aset pärast seda, kui Macron kohtus teisipäeval Vilniuses Valgevene opositsioonijuhi Svjatlana Tsihhanovskajaga.

Macron ütles pärast kohtumist, et Venemaaga suheldes peab Ukraina ja Valgevene küsimuses väga otsekohene ja range.

«Tahan veelkord rõhutada: oleme meelestatud ühisele tööle rahumeelse lahenduse leidmiseks. Me ei tunnista Valgevene presidendivalimiste tulemusi. Me soovime tunnustada protestijate julgust,» ütles Macron.

Kremli teatel tuli kahe riigipea telefonikõnes jutuks ka konflikt Mägi-Karabahhis, mille osas oldi ühel meelel, et seal tuleb vaenutegevus võimalikult kiiresti lõpetada.

«Vladimir Putin ja Emmanuel Macron kutsusid vaenupooli üles vaenutegevuse täielikule peatamisele, pingete maandamisele ja maksimaalsele vaoshoitusele,» edastati pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles