Prantsusmaa paneb punkti metsloomade vangistusele

Copy
Prantsusmaa keelab lähiaastatel metsloomade kasutamise rändtsirkustes, delfiinide ja mõõkvaalade vangis hoidmise mereparkides ning minkide kasvatamise farmides.
Prantsusmaa keelab lähiaastatel metsloomade kasutamise rändtsirkustes, delfiinide ja mõõkvaalade vangis hoidmise mereparkides ning minkide kasvatamise farmides. Foto: SYSPEO/SIPA/scanpix

Prantsusmaa keskkonnaministri sõnul keelatakse lähiaastatel järk-järgult metsloomade kasutamine rändtsirkustes, delfiinide ja mõõkvaalade vangis hoidmine mereparkides ning minkide kasvatamine farmides.

Keskkonnaminister Barbara Pompili ütles pressikonverentsil, et karude, tiigrite, lõvide, elevantide ja teiste metsloomade kasutamine rändtsirkustes lõpeb eelolevail aastail. 

«Aeg on avada uus ajastu meie suhetes (mets)loomadega,» ütles ta. «Käes on aeg, mil meie esivanematelt päritut lummus metsloomade vastu ei peaks tähendama seda, et loomad lõpetavad vangistuses.» 

Keeld ei piiraks loomade kasutamist püsinäitustel ja loomaaedades. Minister lubas, et üleminek on pikaajaline ja valitsus näeb ette kaheksa miljoni euroni ulatuva abipaketi inimestele, kelle töökohad uuenduste korral kaovad. Täpset kuupäeva, mil keeld jõustub, minister paika ei pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles