Putin teatas valimisolekust dialoogiks opositsiooniga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin täna Novo-Ogorjovo residentsis koos meedia esindajatega.
Vladimir Putin täna Novo-Ogorjovo residentsis koos meedia esindajatega. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendiks kandideeriv Vladimir Putin rääkis täna kohtumisel meedia esindajatega, et on valmis dialoogiks opositsiooniga.

Putini sõnul tuleb oponentide arvamustesse suhtuda austusega, kuid ka nemad peavad arvestama enamuse arvamusega, vahendas raadio Finam FM uudisteportaal.

Lisaks kinnitas ta, et on valmis maksimaalselt läbipaistvateks valimisteks. «Leian, et niisugusel tasemel (presidendina) saab töötada üksnes siis, kui on olemas reaalne usaldus ja kodanike toetus, siis on vaja teostada kõik, mis oled plaaninud. Kui seda pole, siis on parem mitte sekkuda,» rääkis ta.

Ka kinnitas Putin, et on valmis kohtuma Valijate Ühenduse asutajate Boriss Akunini ja Dmitri Bõkoviga.

Eelmise aasta lõpus väitis Putin, et ei näe opositsiooni ridades inimest, kes suudaks objektiivselt esindada selle huve. Ka kritiseeris Putin tookord opositsiooni ühise platvormi puudumise tõttu.

Presidendivalimised leiavad aset 4. märtsil. Täna lõpetas keskvalimiskomisjon üksikkandidaatide ja riigiduumasse mittekuuluvate erakondade esindajate toetusallkirjade vastuvõtmise. Nemad pidid nimelt koguma kaks miljonit toetusallkirja.

Viimasel päeval toimetasid allkirjadega dokumendid keskvalimiskomisjonile Mihhail Prohhorov, Irkutski oblasti kuberner Dmitri Mezentsev, Jabloko liider Grigori Javlinski ja Samaarast pärit ühiskonnategelane ning erakonna Volja (Tahe) liider Svetlana Peunova.

Peunova ei pruugi presidendikandidaadiks saada, kuna tema esitas 300 000 toetusallkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles