Koristaja pühkis Venemaal kogemata liidri võimult (3)

Copy
Foto: Marina Udgodskaja/VKontakte

Viimased neli aastat on Marina Udgodskaja küürinud Povalikhino kohaliku omavalitsuse administratiivhoone põrandaid, ent peagi istub ta endalegi ootamatult juhitoolile.

Nimelt saavutas 35-aastane Udgodskaja võidu septembri alguses toimunud kohalikel valimistel, kus tema vastaskandidaat oli piirkonna senine juht, Venemaa presidendi Vladimir Putini erakonda Ühtne Venemaa kuuluv Nikolai Loktev.

Loo muudab huvitavaks aga tõsiasi, et Udgodskaja ei langetanud valimistel osalemise otsust ise, vaid piirkonna senine juht Loktev innustas naist kandideerima.

Nimelt näevad Venemaa seadused ette, et valimistel peab olema vähemalt kaks kandidaati. Paraku ei soovinud keegi Loktevi vastu kandideerida. Nii innustas Loktev koristajat enda kandidatuuri üles seadma lihtsalt selleks, et valimistel oleks täidetud kahe kandidaadi nõue.

Loktevi plaan võttis aga ootamatu pöörde, kui koristaja ilma igasuguse valimiskampaaniata valimised võitis.

«Nikolai Loktev arvas, et mitte keegi ei hääleta koristaja poolt ja ta jääb võimule. Ent inimestel on kõrini ja nad valisid Marina Udgodskaja,» ütles BBC-le üks kohaliku valimiskomisjoni liige, kes olevat ise kuulnud, kuidas Loktev palus naisel enda vastu kandideerida.

«Loktev oli üllatunud ja Udgodskaja pahviks löödud,» märkis anonüümsust palunud valimiskomisjoni liige valimistulemuste selgumise järel valitsenud emotsioone kirjeldades.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles