Viin võitleb gripi vastu vaktsiinitrammiga

Copy
Alates tänasest sõidab Austria pealinnas Viinis ringi vaktsiinitramm, mille pardal saab lasta end gripi vastu vaktsineerida.
Alates tänasest sõidab Austria pealinnas Viinis ringi vaktsiinitramm, mille pardal saab lasta end gripi vastu vaktsineerida. Foto: Ronald Zak/AP

Üks Austria pealinna barokkpaleede vahel sujuvalt liuglev tramm saab eeloleval talvel uue otstarbe: ta aitab viinlasi gripi vastu vaktsineerida. 

Vaktsiinitrammi esitleti täna ja see on osa meetmetest, millega püütakse ära hoida haiglate kriitiline täitumine talvel, kui koroonaviiruse mõju võib olla ennustamatu.

Lisaks trammile saavad linnaelanikud vaktsineerimiseks pöörduda tervisekeskuste ja umbes 600 arstikontori poole. Viin pakub vaktsineerimist tasuta.

«Me arvame, et suudame sel aastal vaktsineerimiste arvu kolmekordistada ning loodame motiveerida paljusid viinlasi end vaktsineerima,» ütles linnapea Michael Ludwig trammi avamisel. 

Viini vaktsiinitrammi sisemus.
Viini vaktsiinitrammi sisemus. Foto: JOE KLAMAR/AFP/SCANPIX

Ta lisas, et Viin on hankinud 400 000 vaktsiini, et katta umbes 25 protsenti elanikkonnast. Juba praegu on umbes 42 000 viinlast andnud märku soovist lasta end vaktsineerida, teatas Kronen Zeitung.

Praegu on Viinis üle 4500 aktiivse koroonaviiruse juhtumi ning seal on registreeritud üle poole kõigist Austra juhtumitest. 

Eksperdid hoiatavad, et tervishoiusüsteem võib sattuda raskustesse, kui hooajaline gripp ja koroonaviirus üheaegselt levima hakkavad. Gripihooaja tipphetk saabub ennustuste kohaselt jaanuaris või veebruaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles