USA president Trump teatas positiivsest koroonatesti tulemusest (11)

Copy
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump teatas täna, et tema ja esileedi Melania Trumpi koroonatest osutus positiivseks.

«Täna, @FLOTUS ja mina andsime Covid-19 suhtes positiivse testi. Me alustame otsekohe meie karantiini ja taastumisprotsessi. Me saame sellest üle ÜHESKOOS,» säutsus Trump Twitteris.

Trump lubas nakatumisest hoolimata töötamist karantiinitingimustes jätkata. Ta püsib isolatsioonis Valges Majas.

Trumpi ihuarst Sean Conley ütles avalduses, et nii presidendi kui esileedi enesetunne on hea.

«Ma eeldan, et president jätkab töökohustuste täitmist takistusteta ajal, mil ta paraneb,» sõnas Conley.

Trump pidi täna osalema Washingtonis presidendiametis jätkamise kampaania korjandusüritusel ja suunduma sealt edasi kampaaniaüritusele Floridasse Sanfordi, aga plaanid tühistati. Tõenäoliselt tühistatakse veel mitmed Trumpi kampaaniaüritused, mis pidanuks toimuma järgmistel nädalatel.

Trump nakatus viirusega vaid 32 päeva enne 3. novembril toimuvaid presidendivalimisi.

Trump teatas neljapäeva õhtul, et ta läheb karantiini, kuna ühel tema tähtsatest nõunikest tuvastati koroonaviirusega nakatumine.

«Esimene leedi ja mina ootame meie testide tulemusi. Seniks aga alustame karantiiniprotsessi!» säutsus Trump pärast seda, kui selgus, et Hope Hicks oli andnud positiivse koroonaproovi. Vaid veidi aega hiljem selgus, et ka Trumpi enda koroonaproov osutus positiivseks.

Trump ja tema nõunik Hicks veetsid sel nädalal palju aega koos. Teisipäeval oli Hicks koos Trumpiga kampaaniaüritusel Clevelandis, kolmapäeval Minnesotas. Nad lendasid koos Trumpi Air Force One lennukil ja hiljem ka helikopteri Marine One pardal. 

Ameerika Ühendriikides on alates haigestumiste algusest tuvastatud 7 277 814 koroonaviirusega nakatunut ja 207 808 surmajuhtumit, selgub John Hopkinski ülikooli andmetest.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles