Trump julgustab isehakanud vaatlejaid (2)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Eelhääletamise punkt Philadelphias Pennsylvania osariigis. 
Eelhääletamise punkt Philadelphias Pennsylvania osariigis. Foto: Rachel Wisniewski/Reuters/Scanpix

Vastuseks president Donald Trumpi hirmu külvamisele seoses väidetavate rikkumistega eelhääletamisel on vabariiklased teatanud mobiliseerumisest isehakanud valimisvaatlejate salkadesse.

Teisipäeval kogunes Philadelphia eelhääletamispunktidesse grupp Trumpi kampaaniaga seotud vabatahtlikke, et telefonikaameratega sealseid protseduure jälgida. Valimisametnikud palusid neil lahkuda, sest kohalikud seadused keelavad pildistamise valimispunktides.

«Trumpi vaatlejatel tõkestati ligipääs kõikidesse Philadelphia eelvalimispunktidesse! Mida nad peidavad?» säutsus selle peale Trumpi kampaaniaametnik Mike Roman.

Trump väitis teisipäeval teledebatis, et Philadelphias toimuvad halvad asjad, märkides ekslikult, et linnas takistati valimisvaatlejate tööd. Tegelikult ei ole Pennsylvanias veel valimisjaoskonnad avatudki ning presidendi toetajad kogunesid ette teatamata punktidesse, kus on võimalik taotleda ja esitada eelhääletussedeleid.

«Ma kutsun oma toetajaid üles minema jaoskondadesse ja jälgima asja väga tähelepanelikult,» lausus Trump debati viimastel minutitel vastuseks küsimusele, kas ta paluks jääda oma toetajatel rahulikuks, kui hääletuse tulemused ei selgu valimispäeval, 3. novembril. Varem on Trump öelnud, et ainus võimalus valimised kaotada on pettuse korral.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles