USA presidendi sõnul tunneb ta ennast palju paremini

Copy
President Donald Trumpi toetajad Walter Reedi sõjaväehaigla juures.
President Donald Trumpi toetajad Walter Reedi sõjaväehaigla juures. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

USA president Donald Trump teatas laupäeval suhtlusvõrgustikus Twitter avaldatud videos, et tunneb ennast varasemast palju paremini.

Trump avaldas ühtlasi lootust, et saab kiiresti tööle naasta ja kampaaniaga jätkata.

«Ma tulin siia, sest ei tundunud ennast hästi. Nüüd ma tunnen ennast palju paremini. Teeme kõvasti tööd, et saaksin tööle naasta ja kampaaniaga jätkata,» rääkis Trump videos, mis on ilmselt filmitud Walter Reedi sõjaväehaiglas.

«Eks vaatame, mis järgmise paari päeva jooksul juhtub, see vist on see tõeline test,» jätkas riigipea.

«Mul ei olnud valikut, sest ma lihtsalt ei tahtnud Valgesse Majja niisama istuma jääda. Pidin olema väljas. Ma ei saa ennast kuskile ülakorruse tuppa lukustada ja täiesti ohutus kohas olla. Juhina peate seisma probleemidega silmitsi. Pole kunagi olnud suurt juhti, kes poleks seda teinud,» seletas president.

Trumpi ravivad arstid kinnitasid laupäeval, et presidendi hingamisega on hästi ja ta ei vaja täiendavat hapnikku.

«Me oleme jälginud ta südame-, neeru- ja maksatalitlust. Kõik nad toimivad normaalselt,» ütles arst Sean Conley presidenti ravivast meeskonnast.

Samuti märkis Conley, et presidendil pole raskusi hingamisega ega treppidel kõndimisega.

«Täna hommikul on ta heas vormis,» ütles arst lisades, et Trumpil pole 24 tundi palavikku olnud, samuti läheb köha ja ninakinnisusega asi järjest paremaks. 

Trump tegi ööl vastu reedet teatavaks pommuudise, et tema ja esileedi Melania koroonaviiruse test andsid positiivse tulemuse.

Pärast sõnumit avalikkuse eest kadunud president lahkus reede õhtul Valgest Majast ilma kõrvalise abita helikopterisse ja lendas Walter Reedi sõjaväehaiglasse. Mustas ülikonnas ja näomaskiga Trump möödus ajakirjanikest küsimustele vastamata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles