Prantsuse kohus: Google peab pidama meediafirmadega kõnelusi uudiste tasu üle

Copy
Google'i logo.
Google'i logo. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Pariisi apellatsioonikohus jättis neljapäeval jõusse Google'ile määratud kohustuse pidada läbirääkimisi meediagruppidega pikka aega kestnud vaidluses veebiuudiste üle. 

Kohtuotsus kuulutati välja ajal, mil USA tehnoloogiafirma teatel on nad lähedal kokkuleppele Prantsuse meediagruppidega otsingutulemustes kuvatud uudiste kompenseerimise küsimuses. 

Google on senini keeldunud järgimast uusi ELi reegleid, mis tagavad suurema autoriõiguste kaitse meediafirmadele otsingumootorites ja sotsiaalmeedias kuvatud uudiste eest. 

Prantsusmaa jõustas esimese liikmesriigina ELi seaduse, mis on mõeldud toetama meediafirmasid, kes üritavad tulla toime paberväljaande müügi kahanemisega. 

Aprillis andis Prantsuse konkurentsiamet Google'ile käsu pidada läbirääkimisi heas usus, kuid tehnoloogiahiid kaebas otsuse edasi, süüdistades konkurentsiametit oma volitustest üleastumises. 

Apellatsioonikohus langetas otsuse konkurentsiameti kasuks. 

Google'i väitel ei pea nad maksma meediafirmade toodangu kuvamise eest, kuna need saavad kasu oma uudisteportaalide miljonite külastuste näol.

Californias asuv ettevõte teatas aga kolmapäeval, et tegi Prantsuse meediale autoriõiguste küsimuses ettepaneku. 

«Me tahame toetada ajakirjandust ja tagada jätkuvat ligipääsu kvaliteetsele sisule nii paljude inimeste jaoks kui võimalik,» ütles Google'i Prantsuse osakonna direktor Sebastien Missoffe ühisavalduses Prantsuse väljaannetega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles