Poolas hakkab laupäevast kehtima maskikandmise kohustus

Copy
Kaitseriietuses kiirabibrigaad ühe Varssavi haigla juures.
Kaitseriietuses kiirabibrigaad ühe Varssavi haigla juures. Foto: AP / Scanpix

Poolakas peavad inimesed alates laupäevast hakkama kõikjal avalikus ruumis maski kandma, teatas peaminister Mateusz Morawiecki neljapäeval, kui koroonaviiruse ööpäevaste juhtude arv tõusis rekordilise 4280-ni.

«Teine laine on meieni jõudnud ja me peame sellele otsustavalt vastu seisma,» ütles Morawiecki ning lisas, et kogu 38 miljoni elanikuga riiki peetakse nüüd «kollaseks tsooniks».

«Meil on eilsega võrreldes 30 protsenti rohkem nakatumisi. Kui praegune dünaamika jätkub, tähendab see, et on oht, et nakatunute arv kahekordistub iga kolme päeva tagant,» lausus Morawiecki.

«Soovime rakendada sarnast strateegiat, nagu mõned kuud tagasi», kuid «hetkel» pole vajadust täielikeks liikumispiiranguteks, lausus ta.

Poolas on «umbes 500 vaba hingamisaparaati», lausus ta, lisades, et üleriigiliselt on 60 protsenti koroonapatsientidele ette nähtud voodikohtadest veel vabad.

Kuid ajakirjanduse andmetel tundub, et riigi suurima nakatumise määraga piirkondades on voodikohad otsas.

Alates laupäevast loetakse 38 omavalitsust punaseks tsooniks, kus kehtivad karmimad piirangud nii avalikel- , kui pereüritustel.

Poola tervishoiuminister lausus neljapäeval, et kokku on pandeemia algusest alates koroonaviirusesse nakatunud 111 599 inimest, kellest 76 490 on tervenenud.

Poolas on tuvastatud 2867 koroonasurma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles