USA asepresidendidebati võitis kärbes (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Salt Lake City debati staariks kujunes asepresident Mike Pence’ile pähe istunud kärbes. 
Salt Lake City debati staariks kujunes asepresident Mike Pence’ile pähe istunud kärbes. Foto: Patrick Semansky/AP/Scanpix

Mike Pence’i ja Kamala Harrise kolmapäevaõhtusest debatist räägiti eelnevalt kui kõige tähtsamast asepresidentide väitlusest Ameerika Ühendriikide ajaloos. Debati tegelik võitja võis aga olla kärbes, kes Pence’ile pähe istus.

Kuigi presidendivalimiste debattide võitja hindamiseks puudub ühtne kriteerium, on üks hea indikaator see, kelle vaated jäävad debati järel kõlama ja kumb kandidaat suudab telepublikut rohkem paeluda.

Mõne vaatleja hinnangul võitis debati kärbes, kes asepresident Mike Pence’ile pähe istus ja sitsis seal kaks minutit ja kolm sekundit, kuni suvatses minema lennata. Pole üllatav, et putukas kogu tähelepanu haaras, sest kumbki kandidaat ei pakkunud märkimisväärselt valijate eelistust muutvat sooritust.

Nagu New York Times olukorda kirjeldas: Harris tahtis rääkida president Trumpist ja Pence tahtis rääkida Joe Bidenist ning kummalgi ei olnud erilist huvi vastata moderaatori küsimustele.

Trumpi ja Bideni esimese teledebatiga võrreldes oli tegemist siiski üsna tsiviliseeritud väitlusega. Sellegipoolest pidi Harris mitmel juhul Pence’ile vahele segama, sest asepresident rääkis pidevalt üle kaheminutise ajalimiidi.

Vankumatult meenutas koroonareaalsust pleksiklaasist sein kahe kandidaadi vahel. Enne debati algust teatati ka publikule, et maski eemaldamise korral tuleb keegi ja palub selle uuesti ette panna. Tegemist oli ilmselt vastusega presidendidebatile, kus Trumpi perekond keeldus maski kandmast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles