Esmaspäevast nõutakse Lätti minnes ankeedi täitmist

Alexandra Saarniit
Copy
Piiriületuspunkt.
Piiriületuspunkt. Foto: Valda Kalnina/EPA/Scanpix

Alates järgmisest esmaspäevast tuleb kõigil Lätti sõitjatel täita enne piiriületust Läti uues elektroonilises andmebaasis ankeet, et teha kindlaks, kus on viimase kahe nädala jooksul viibitud ning Läti aadress, kus veedetakse kümnepäevane isolatsioon, vahendab ERRi uudisteportaal

Ankeedi täitmise järel saab igaüks QR-koodi, mille olemasolu hakkavad kontrollima piirivalve ja politsei ning sisestatud andmed kustutatakse automaatselt 30 päeva järel. Andmetele on ligipääs piirivalvel, politsei ja haiguste ennetamise keskusel. 

Muudatusi riiki sisenemise korras või piirangutes ei tule ning erandeid töölkäijatele või tihti üle piiri liikujate jaoks hetkel kehtestatud ei ole, mis tähendab, et sage piiriületaja peab igal korral täitma ankeedi uuesti.

Valga-Valka erandite kehtestamise otsus peaks selguma reede jooksul, kuna on teadmata, mis saab Valga-Valka vabast liikumisest, sest Läti muutub Eesti jaoks reedest nii-öelda kollaseks riigiks ja see võib tähendada Eesti poole kehtestatud liikumispiiranguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles