Valge Maja on koroonakaoses

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Haiglast naasnud Donald Trump.
Haiglast naasnud Donald Trump. Foto: Erin Scott/REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump plaanib naasta täna Floridas kampaaniarajale hoolimata sellest, et vabanes alles esmaspäeva õhtul kliinikust ega ole avaldanud oma koroonaproovide tulemusi.

«Ma arvan, et ma üritan pidada ürituse laupäeval, kui me saame, kui meil on selle korraldamiseks piisavalt aega,» lausus Trump neljapäeva õhtul, lisades, et võib teha ühe ürituse ka päev hiljem Pennsylvanias.

Neljapäevaõhtuses intervjuus Fox Newsile keeldus Trump vastamast, kas ta on andnud pärast esmaspäeval haiglast lahkumist negatiivse koroonaproovi. «Noh, mida me teeme, on see, et test tuleb ilmselt homme. Päris test, sest pole mõtet kogu aeg testida,» lausus Trump.

Trump kiitis intervjuus ka talle määratud eksperimentaalravimite kokteili, mis on tema sõnul kink jumalalt. Iroonilisel kombel arendatakse Trumpile manustatud antikehadel põhinevat Regeneroni aborteeritud loodetelt kogutud rakkudest. Samas intervjuus ütles Trump muuhulgas, et abort on varase staadiumi hukkamine.

Valge Maja arst Sean P. Conley kinnitas, et Trump on valmis kampaaniaüritustega jätkama. «Üldiselt allus ta ravile äärmiselt hästi, tõendeid kahjulike kõrvaltoimete kohta ei ole,» märkis Conley.

Presidendi kampaaniaüritused võivad kujutada endast tõsist terviseriski, sest osariikide ametnikud ei ole saanud Valgelt Majalt mingit etteteatamisaega ega suuda seetõttu tagada vastavaid ohutusnõudeid, vahendab Politico.

Sama kehtib ka Trumpi lähikondsete ürituste kohta. Asepresident Mike Pence pidas neljapäeval Nevadas kampaaniaürituse, kuigi oleks pidanud mõne eksperdi sõnul jääma haiguste kontrolli ja tõrje keskuse ettekirjutuste järgi pärast 26. septembri roosiaia tseremooniat veel karantiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles