EL-i innovatsioonivolinik teatas positiivsest koroonaproovist

Copy
Euroopa Komisjoni innovatsioonivolinik Mariya Gabriel.
Euroopa Komisjoni innovatsioonivolinik Mariya Gabriel. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Komisjoni innovatsiooni- ja teadusuuringute volinik Mariya Gabriel teatas laupäeval, et andis positiivse koroonaproovi.

Ta on esimene Euroopa Liidu kõrge ametnik, kes teadaolevalt on viirusega nakatunud.

Gabriel teatas juba esmaspäeval, et jääb eneseisolatsiooni pärast seda, kui üks tema meeskonnaliikmetest positiivse koroonaproovi andis.

«Pärast esimest esmaspäeval antud negatiivset koroonatesti oli teine test positiivne,» ütles Gabriel, kes on 27-liikmelises Euroopa Komisjonis Bulgaaria esindaja.

«Olen esmaspäevast alates olnud eneseisolatsioonis ja jätkan kodus viibimist vastavalt kehtestatud reeglitele. Olge terved ja olge hoitud!» ütles ta.

Euroopa Komisjoni peakorter asub Belgia pealinnas Brüsselis, mis lisaks Madridile ja Pariisile on  hetkel üks viirusest enim räsitud linnu.

Komisjoni president Ursula von der Leyen läks esmaspäeval pärast lähikontakti koroonapositiivsega lühikeseks ajaks eneseisolatsiooni, kuid mõlemad tema koroonatestid olid negatiivsed.

Möödunud kuul oli Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Charles Michel sunnitud lükkama nädala võrra edasi Euroopa Liidu tippkohtumist, kuna üks tema meeskonna turvatöötajatest andis positiivse koroonaproovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles