Fauci: Trumpi kampaaniareklaam väänas minu sõnu koroona teemal (1)

Copy
USA juhtiv nakkushaiguste ekspert Anthony Fauci.
USA juhtiv nakkushaiguste ekspert Anthony Fauci. Foto: Alex Edelman/CNP/AdMedia/SIPA / Scanpix

USA juhtiv nakkushaiguste ekspert Anthony Fauci ütles pühapäeval, et president Donald Trumpi tagasivalimiskampaania meeskonna eetrisse antud reklaamis oli tema sõnu toimetatud selliselt, et tunduks nagu ta toetaks presidendi tegevust koroonapandeemiale reageerimisel.

«Ligi viis aastakümmet kestnud avaliku teenistuse ajal ei ole ma kunagi avalikult avaldanud toetust ühelegi poliitilisele kandidaadile,» ütles riikliku allergia- ja nakkushaiguste instituudi kauaaegne direktor uudistekanalile CNN edastatud avalduses.

30-sekundilises kampaaniareklaamis tsiteeritakse Trumpi isiklikku kogemust koroonaviirusega.

«President Trump taastub koroonaviirusest ja seda teeb ka Ameerika,» öeldakse reklaamis. Sellele järgneb lühike videoklipp, milles Fauci tundub tunnustama presidendi reageeringut pandeemiale.

«Ma ei kujuta ette, et keegi saaks teha enamat,» ütleb Fauci. Jääb mulje, et ta selgelt viitab presidendile.

Fauci sõnad on võetud märtsikuisest intervjuust Fox Newsile.

Täispikas videoklipis ütleb Fauci: «Ma olen pühendunud peaaegu täielikult sellele (pandeemiale). Ma olen koos rakkerühmaga praktiliselt iga päev Valges Majas. See on iga päev. Niisiis, ma ei suuda ette kujutada, et keegi võiks mingilgi juhul midagi enamat teha.»

Pühapäevases avalduses ütles Fauci: «Kommentaarid, mis mulle GOP (Vabariikliku Partei) kampaaniareklaamis omistati ilma minu loata, võeti kontekstist välja laiemast avaldusest, mille tegin mitu kuud tagasi föderaalsete rahvatervise ametnike jõupingutuste kohta.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles