Dakari ralli korraldajad seismas ekraani ees, kuhu on kuvatud kuningas Salmani ja kroonprints Mohammedi foto. Veel seisab Mohammed oma isa varjus, ehkki teda peetakse laialdaselt juba praegu tegelikuks riigijuhiks. 
Dakari ralli korraldajad seismas ekraani ees, kuhu on kuvatud kuningas Salmani ja kroonprints Mohammedi foto. Veel seisab Mohammed oma isa varjus, ehkki teda peetakse laialdaselt juba praegu tegelikuks riigijuhiks. Foto: AMR NABIL/AP/Scanpix

Eile kukkus ootamatult läbi Saudi Araabia kandidatuur ÜRO Inimõiguste Nõukogu liikmeks, kui nende asemel valiti Aasia-Vaikse ookeani piirkonnast Nepal. Inimõigusorganisatsioonid olid varem kritiseerinud, et saudidele ning Hiinale, Venemaale, Kuubale ja Pakistanile koha andmine on justkui viie süüdimõistetud süütaja määramine tuletõrjebrigaadi koosseisu.

Inimõigusaktivistide organisatsiooni Human Rights Watchi sõnul on Saudi Araabia varem kasutanud oma positsiooni ära, et takistada ÜRO-l saudide ja nende liitlaste väärkäitumist liistule tõmmata.

Kommentaarid
Copy