Maailmas ületas koroonaviirusesse nakatumiste arv 38 miljoni piiri (1)

Copy
Moskva.
Moskva. Foto: YURI KADOBNOV/AFP

Maailmas ületas koroonaviirusesse nakatumiste arv 38 miljoni piiri, teatas teisipäeval viiruselevikut jälgiv Johns Hopkinsi ülikool.

Kõige rohkem haigestumisi on aset leidnud Ühendriikides ja Indias. USA nakatumiste arv läheneb kaheksale miljonile ja Indias on kinnitust leidnud 7,1 miljonit haigestumist.

Miljoni nakatumise piir on ületatud ka Brasiilias ja Venemaal, kus vastavalt on registreeritud 5,1 ja 1,3 miljonit haigestumist.

Koroonaviirusega seotud surmajuhtumite arv läheneb maailmas 1,1 miljonile.

Venemaa teatas teisipäeval seni suurimast uute koroonaviiruse nakkus- ja surmajuhtumite arvust. 

Kokku tuvastati 13 868 uut nakkust ja 244 viirusest tingitud surma, teatasid Venemaa valitsuse kriisiametnikud. Tegemist on pandeemia puhkemisest alates Venemaa kõrgeimate näitajatega. 

Euroopa Liidu riigid leppisid teisipäeval kokku ühistes kriteeriumites, millega koordineerida koroonaviiruse reisipiiranguid ja teha lõpp pandeemia käigus kujunenud ebaühtlastele riiklikele reeglitele.

Liikmesriikide ministrid leppisid uutes standardites kokku kohtumisel Luksemburgis. Otsusega luuakse ühine nakkusmäära kaardistamise süsteem riskipiirkondade tuvastamiseks EL-is, ehkki reeglid pole liikmesriikidele siduvad.

Reeglid on mõeldud liikumisvabaduse tagamiseks Euroopa Liidus ja vältimaks segadust, mida nähti kevadel, kui liikmesriigid koroonaviiruse peatamiseks teineteisele hoogsalt piire sulgesid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles