USA võimud konfiskeerisid rekordkoguse, ühe tonni metamfetamiini

Copy
USA uimastijärelevalveameti (DEA) juht Timothy Shea pressikonverentsil Californas Montebellos pärast rekordkoguse metamfetamiini konfiskeerimist.
USA uimastijärelevalveameti (DEA) juht Timothy Shea pressikonverentsil Californas Montebellos pärast rekordkoguse metamfetamiini konfiskeerimist. Foto: AP / Scanpix

USA võimud teatasid kolmapäeval rekordkoguse, ühe tonni metamfetamiini konfiskeerimisest varem sel kuul California osariigis koos kokaiini ja heroiiniga.

«See on piisav uimastikogus metamfetamiinidoosiks igale mehele, naisele ja lapsele USA-s ja Mehhikos,» ütles USA uimastijärelevalveameti (DEA) juht Timothy Shea ajakirjanikele Los Angelese lähedal Montebellos ühes laohoones, näidates ligi kolme meetri kõrgust püramiidi kättesaadud uimastitest.

«Uurimus uurimuse järgi näitab, et seal, kus on metamfetamiini sõltuvus, on ka vägivaldne kuritegevus, seal hulgas röövimised, ründamised ja tapmised,» sõnas ta.

Metamfetamiinilaadung, mille väärtus tänavakaubanduses oleks olnud 7,2 miljonit dollarit, leiti koos ligi 489 kilogrammi kokaiini ja ligi kuue kilogrammi heroiiniga osana veebruaris käivitatud üleriigilisest operatsioonist Kristallkilp.

Shea sõnul oli sellise uimastikoguse konfiskeerimine oluline hoop narkokartellidele, mis kasutavad Los Angelest keskusena oma narkoäris üle Mehhiko piiri.

DEA Los Angelese büroo juht Bill Bodner ütles, et operatsiooni Kristallkilp raames on kuue kuuga üle riigi kinni võetud 2800 inimest.

Tagasi üles