Facebook sulges valimiste eel valeinfo tõttu Uus-Meremaa partei konto

BNS
Copy
3D trükitud Facebooki logo.
3D trükitud Facebooki logo. Foto: Reuters / Scanpix

Sotsiaalmeediahiid Facebook sulges kaks päeva enne üldvalimisi vandenõuteooriatesse kalduva Uus-Meremaa partei Advance New Zealand konto, süüdistades seda valeinfo levitamises koroonaviiruse kohta.

«Me ei luba kellelgi jagada meie platvormil valeinfot COVID-19 kohta, mis võib viia vahetu füüsilise kahjuni,» ütles sotsiaalmeediahiiu pressiesindaja.

Erakonna kaasjuht Billy Te Kahika, kellel on veebiplatvormil suur järgijaskond, süüdistas Facebooki valimistesse sekkumises.

«Facebook on nüüd ametlikult Uus-Meresmaa 2020. aasta valimistesse sekkunud,» ütles Te Kahika enda Facebooki lehel. «Nad tegid seda keset otseülekannet ja see on täiesti uskumatu. See on hämmastav... nad viisid ähvarduse päriselt täide.»

Facebook teatas, et jõustab koroonaviiruse valeinfot puudutavaid reegleid sõltumata poliitilisest positsioonist või parteist.

«Me kõrvaldasime Advance New Zealand/Uus-Meremaa Rahvapartei Facebooki lehe korduvate rikkumiste tõttu,» teatas Facebook.

Endine bluusimuusik Te Kahika kandideeris parlamenti pärast seda kui Uus-Meremaal muutusid metsikult populaarseks tema sotsiaalmeediapostitused, kus ta väitis, et COVID-19 on vandenõu rahva orjastamiseks.

Erakonna konto sulgemise taga näeb ta ka peaminister Jacinda Arderni kätt.

«Siin pole Põhja-Korea, siin pole Hiina, aga valitsus käitub nagu oleks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles