Trumpi leer püüab Bidenit kõigutada küsitava ehtsusega kirju levitades (12)

Copy
USA demokraatide presidendikandidaat Joe Biden (vasakul) ning vabariiklaste kandidaat, ametisolev president Donald Trump.
USA demokraatide presidendikandidaat Joe Biden (vasakul) ning vabariiklaste kandidaat, ametisolev president Donald Trump. Foto: ROBYN BECK / SAUL LOEB / AFP / SCANPIX

Kolm nädalat enne USA presidendivalimisi püüab Donald Trumpi kampaaniameeskond anda uut hoogu kõlakatele vastaskandidaadi Joe Bideni väidetavast kahtlasest tegevusest Ukrainas: Trumpi advokaat Rudolph Giuliani koos presidendi endise nõuniku Stephen Bannoniga lekitasid tabloidlehele New York Post väidetavalt Bideni poja Hunteri Ukraina-teemalise kirjavahetuse, kuid materjali ehtsust pole keegi suutnud kinnitada.

The Washington Post püüdis omal käel tuvastada tabloidlehes eile avaldatud väidetavalt Hunter Bideni saadetud e-kirjade ja muu suhtluse ehtsust, mis New York Posti kinnitusel pärinevad noorema Bideni arvutist ja kõvakettalt.

Ei Giuliani ega Bannon vastanud korduvatele palvetele tutvuda kõvaketta ja muu materjaliga, et teha kindlaks nende autentsust. Konservatiivsele meediamagnaadile Rupert Murdochile kuuluv New York Post kirjutas, et nemad kasutasid oma artiklites suurt hulka materjale, millest kuulsid Bannonilt ja mille edastas neile Giuliani.

Tabloidlehe artiklid ei lisanud palju uut infot Hunter Bideni äritegevuse kohta Ukrainas peale selle, et väidetavalt olla ta pakkunud oma Ukraina kolleegile Vadõm Požarskile võimalust kohtuda oma isaga. Bideni kampaania kinnitusel ei nähtu toonase USA asepresidendi päevakavadest, et kohtumine oleks kunagi toimunud.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles