Pompeo: Türgi sekkumine Mägi-Karabahhis valaks vaid õli tulle (1)

Copy
Mike Pompeo.
Mike Pompeo. Foto: POOL/REUTERS

USA välisminister Mike Pompeo avaldas neljapäeval arvamust, et Mägi-Karabahhi konflikti lahendamine saab toimuda vaid läbirääkimiste teel ja Türgi sekkumine sinna valaks vaid õli tulle.

«Loodame, et kõik nad seal saavutavad tegelikkuses toimiva relvarahu ning istuvad siis läbirääkimiste laua taha ja üritavad seda ajaloolist ja tõeliselt keerulist probleemi lahendada,» ütles Pompeo usutluses USA raadiojaamake WSB.

Pompeo rõhutas, et Mägi-Karabahhi konflikt tuleb lahendada läbirääkimiste ja rahumeelsete arutelude kaudu ning mitte relvakonfliktiga.

«Seda peaks tegema ilma kolmandate riikide sekkumiseta,» leidis välisminister.

Lõuna-Kaukaasia piirkond võib muutuda «Süüria õuduseks», kui Türgi tegevus Mägi-Karabahhi sõja taustal ei saa rahvusvaheliselt üldsuselt kohast vastust, ütles Armeenia president Armen Sarkisjan.

«Kui rahvusvaheliselt kogukonnalt ei tule tugevat ja kohast vastust Türgi ettekavatsetud seadusvastasele tegevusele piirkonnas, saame siin «Süüria õuduse» osalisteks. Ja siis saavad piirkonnas ja selle piiride taga kannatada kõik,» ütles Sarkisjan usutluses Kuveidi ajalehele Al-Jarida.

Tema sõnul, kui Türgit ei takistata Mägi-Karabahhi lahingutesse otseselt sekkumast, võib sealne tüli väljuda kontrolli alt.

«Kui Türgit taltsutatakse, on meil võimalus tõhusaks relvarahuks ja läbirääkimisteks, võimalus naasta läbirääkimistelaua taha,» märkis Sarkisjan. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles