Umbes 20 miljoni suurlinnas elava prantslase jaoks saab tänasega läbi öine vabadus ning asjatult õhtul kella 21 ja hommikul kella 6 vahel tänaval liikudes võib ähvardada edaspidi neid 135-eurone trahv. Samas otsustas Berliini kohus, et korraldus hoida baarid kella 23 kuni kella 6ni suletuna pole õiguspärane, sest nende roll nakkuse leviku suurendamisel on tõendamata.

Alates täna keskööst hakkab miljonitele prantslastele Pariisis ja veel mitmes suurlinnas kehtima öine liikumiskeeld, mille alusel peavad inimesed püsima kella 21 kuni kella 6ni kodus. Erandid on lubatud koeraga jalutajatele, kellele peab selle jaoks olema allkirjastatud tõend või selle elektrooniline versioon, vahendas AFP.

Kuigi Harris Interactive’i küsitluse kohaselt toetab 70 protsenti prantslastest liikumiskeeldu, on mitme linna ametnikud mures sellega kaasnevate sotsiaalsete ja majanduslike probleemide pärast.

Pariisi linnapea Anne Hidalgo soovib, et erand tehtaks teatritele, kinodele ja muudele kultuuriasutustele, mille külastajatel võiks olla lubatud koju naasta ka pärast kella 21.

Kommentaarid (2)
Copy