Interfax: Eesti kodanik registreeris Londonis firma Yukos Limited

Copy
Yukose logo.
Yukose logo. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti kodanik otsustas taaselustada Suurbritannias kaubamärgi Yukos, mis on tuntud tänu Mihhail Hodorkovski ja tema äripartnerite naftafirmale, mis lõpetas eksistentsi enam kui kümne aasta eest, vahendas reedel uudisteagentuur Interfax.

Londonis asutati sel nädalal ettevõte Yukos Limited, ilmnes Briti ettevõtteregistri andmetest. Selle ainus omanik ja ühtlasi direktor on 39-aastane Roman Domaševski. Lisaks vanusele ja nimele on teada üksnes see, et ta on Eesti kodanik ja elab Ühendkuningriigis. 

Uue firma aktsiakapital on 100 naela ja selle tegevusvaldkond on määratletud «kui muud mujal klassifitseerimata ettevõtlust toetavad teenused».

Jukos oli üks suuremaid 1990-ndate ja 2000-ndate alguse Vene naftaettevõtteid. See likvideeriti pankrotimenetluse tulemusena 2007. aasta novembris.

Selleks ajaks oli ettevõte juba ammu kaotanud oma põhivara, mis müüdi maksuameti arvutatud võlgade tasumiseks. Samuti likvideeriti ammu Yukosega seotud Suurbritannia jurisdiktsiooni alla kuuluvad ettevõtted - Yukos UK Limited, Yukos Services (UK) Limited.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles