Ülemkogu kandis mitmeid koroonakaotusi (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Soome peaminister Sanna Marin tuli eile hommikul küll ülemkogule kohale, kuid lahkus enne selle lõppu koroonaisolatsiooni. 
Soome peaminister Sanna Marin tuli eile hommikul küll ülemkogule kohale, kuid lahkus enne selle lõppu koroonaisolatsiooni. Foto: JOHANNA GERON/AFP

Koroonaviiruse vari sirutas end kohe algusest seekordse Euroopa Ülemkogu kohale. Üleeile õhtupoolikul Brüsselis alanud 27 ELi riigi liidri kohtumisele jättis sootuks kohale lendamata Poola peaminister Mateusz Morawiecki. Ta istus kodumaal koroonahaigega kontaktis olnuna karantiinis.

Koroonaviiruse vari sirutas end kohe algusest seekordse Euroopa Ülemkogu kohale.Üleeile õhtupoolikul Brüsselis alanud 27 ELi riigi liidri kohtumisele jättis sootuks kohale lendamata Poola peaminister Mateusz Morawiecki. Ta istus kodumaal koroonahaigega kontaktis olnuna karantiinis.

Ülevaate vaktsiiniarendustest, millele ELi maad kollektiivse eelbroneeringu tegid, pidanuks andma Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen. Paraku selgus kohe ülemkogu alguses, et ka üks tema alluv on nakatunud, mistap komisjoni president lahkus tippkohtumise laua tagant ja jäi karantiini.

«Meil ei ole tegelikult väga palju komisjoni poolt infot vaktsiinide hetkeseisust, sest põhimõtteliselt von der Leyen ei saanudki oma tööd ülemkogus alustada. See minek oli kohe,» rääkis peaminister Jüri Ratas eile Postimehele. «Hea ametikaaslane Sanna Marin läks samuti eneseisolatsiooni täna (eile – toim), kui kuulis, et on puutunud kokku Covidi-haigega.»

«Tegemist on väga tõsise viirusega ja siin Euroopa Ülemkogul oli näha, et kogu Euroopas läheb olukord ikkagi keerulisemaks,» tõdes Ratas. «Näeme, et ei ole oluline, kas sa töötad Ida-Virumaal kaevanduses, koolis, haiglas või Euroopa Ülemkogus.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles