Ligi kolmandik prantslasi jääb kuuks ajaks ööseks koduseinte vahele (1)

Copy
Kohvik Pariisis meeleolukal õhtul enne liikumispiirangu jõustumist
Kohvik Pariisis meeleolukal õhtul enne liikumispiirangu jõustumist Foto: ZUMAPRESS / ScanPix

Prantsusmaal jõustus tänasest tervisealane hädaolukord, mis hõlmab muu hulgas öist liikumiskeeldu Pariisis ja teistes suurlinnades. 

Kella üheksast õhtul kella kuueni hommikul vältav liikumiskeeld puudutab umbes 20 miljonit inimest ehk umbes 30 protsenti riigi elanikkonnast.

Liikumiskeeld lisaks Pariisile ja selle ümbrusele, Grenoble'is, Lille'is, Lyonis, Marseille'is, Montpellier's, Rouenis, Saint-Etienne'is ja Toulouse'is.

Koroonanakkuste järsu tõusu tõttu kehtestatud karmid piirangud peaksid kehtima vähemalt kuu aega. Eile teatati riigis enam kui 25 000 uuest nakatunust ja 122 surmajuhtumist. Piiranguteks andis varem sel nädalal korralduse president Emmanuel Macron.

Inimesed vajavad allkirjastatud luba või selle elektroonilist versiooni telefonis, et keelu ajal näiteks koera jalutamiseks välja minna. Vastasel juhul ähvardab neid 135 eurone, korduvaid rikkujaid aga 3750 eurone trahv.

Meeleolu Pariisi tänavatel ja baarides meenutas liikumispiirangu jõustumisele eelnenud õhtul uusaastapidustusi.

Ehkki liikumispiiranguid toetab küsitluste järgi umbes 70 protsenti prantslastest, on ametnikud mitmes linnas mures, et neli või enam nädalat kestvatel meetmetel võivad olla rasked sotsiaalmajanduslikud tagajärjed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles