Kamerunis tapsid islamistid kolm inimest ja röövisid viis last

Copy
Kameruni sõjaväepatrull.
Kameruni sõjaväepatrull. Foto: ALEXIS HUGUET/AFP

Kameruni põhjaosas tapsid äärmusrühmituse Boko Harami islamistid kolm inimest ja röövisid viis last, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Islamiäärmuslased ründasid öösel Oudali küla, mis asub kuue kilomeetri kaugusel Nigeeria piirist.

Külavanema Boukar Medjewehi sõnul olid kõik tapetud mehed. Kõige noorem röövitud laps oli vaid kolmeaastane.

Mozogo kogukonna hõimuvanem Mahamat Chetima Abba kinnitas rünnaku toimumist, milles süüdistas samuti Boko Harami pühasõdalasi.

Nigeeriast alguse saanud Boko Haram ja äärmusrühmitus Lääne-Aafrika Provintsi Islamiriik (ISWAP) röövivad lapsi tavaliselt lunaraha nõudmise eesmärgiga või sunnitakse lapsed sõduriteks.

Vähemalt 36 000 inimest on alates 2009. aastast džihadistide ülestõusu käigus tapetud, umbes kaks miljonit on oma kodudest põgenenud.

Vägivald on levinud Nigeeria naaberriikidesse, Nigerisse, Tšaadi ja Kameruni, mille järel lõid riigid islamiäärmuslaste vastu sõjalise koalitsiooni. 

Konfliktide ja vägivalla tõttu ei saa kaks miljonit Lääne- ja Kesk-Aafrika last koolis käia, teatas kuu alguses rahvusvaheline lastekaitseorganisatsioon Save the Children. Organisatsioon rõhutab, et koolist eemale jäänud lapsed on kriisiolukorras eriti kaitsetud. Neid ähvardavad vägivald ja lapssõduriteks värbamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles