Vietnami maalihkes hukkus 11 sõdurit

Copy
Maalihke paik Vietnami Quang Tri provintsis.
Maalihke paik Vietnami Quang Tri provintsis. Foto: AFP/EPA/AP/Zumapress/Scanpix

Vietnami keskosas hukkus täna tulvade järel maalihkes 11 sõdurit. Päästjad ja vabatahtlikud jätkavad 11 kadunuks jäänud sõduri otsinguid. 

Maalihe tabas Quang Tri provintsis sõjaväebaasi kasarmut, kivide ja muda alla jäi lõksu 22 sõjaväelast. Politsei teatel on võimalus kedagi elusana leida väike. 

Piirkonnas on üle nädala kestnud paduvihmad, tulvades ja maalihetes saanud surma vähemalt 64 inimest.

«Alates kella kahest öösel on olnud neli kuni viis maalihet, mis meenutavad pommiplahvatust ja on selline tunne, et kogu mägi hakkab varisema,» ütles kohalik ametnik Ha Ngoc Duong uudissaidile VnEXpress.

Armee kindralstaabi ülem kindralleitnant Phan Van Giang hoiatas, et piirkonnas tuleb veel maalihkeid ja päästjad peavad leidma kõige ohutuma tee alale ligipääsuks.

Valitsuse teatel on seni leitud 11 surnukeha. 

Vaid paari päeva eest tõid päästjad maalihke alt välja ohvritele appi minnes hukkunud 11 sõduri ja veel kahe inimese surnukehad. Päästjad olid teel hüdroelektrijaama ehitustandrile Thua Thien-Hue provintsis, kus mitukümmend inimest jäi maalihke tõttu lõksu. 

Jõgede veetase Quang Tri provintsis on riigimeedia teatel kahe aastakümne kõrgeim. Pühapäeval andsid võimud teise astme ohuhoiatuse.

Vietnam kannatab tihti loodusõnnetuste all, enamasti on aastas üle kümne tormi, mis toovad kaasa üleujutusi ja maalihkeid.

Eelmisel aastal hukkus Vietnamis loodusõnnetustes või jäi kadunuks 130 inimest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles