Praha koroonapiirangute vastane meeleavaldus muutus vägivaldseks (1)

Copy
Praha koroonapiirangute vastane meeleavaldus.
Praha koroonapiirangute vastane meeleavaldus. Foto: AP/Scanpix

Tšehhi politsei kasutas pisargaasi ja veekahureid pühapäeval Prahas vägivaldseks muutunud meeleavaldusel koroonaviiruse piirangute vastu.

Tuhanded protestijad, sealjuures radikaalidest jalgpallifännid kogunesid Praha ajaloolises vanalinnas ja nõudsid tervishoiuministri Roman Prymula tagasiastumist. 

Meeleavaldus läks tuliseks ja protestijate ja politsei vahel puhkesid kokkupõrked, kui võimud hakkasid rahvahulka laiali ajama, kuna meeleavaldajaid oli kogunenud lubatust oluliselt rohkem. 

«Meeleavaldajad ründasid politseid ilma mingi põhjuseta,» ütles Praha politseiülem Tomáš Lerch ajakirjanikele. Üks teine politseinik ütles, et süüdlaste näol oli tegemist radikaalidest jalgpallifännidega. 

«Me kasutasime veekahurit, pisargaasi ja pauguteid,» ütles Lerch, kelle sõnul sai vigastada peaaegu 20 politseinikku. 

Praha päästeteenistus teatas Twitteris, et on andnud ravi üheksale inimesele ja neli toimetati haiglasse. Kannatanutel olid peamiselt peavigastused, lõikehaavad, joove ja pisargaasimürgistus. 

Politsei teatel pidasid nad enne meeleavaldust kinni umbes 50 inimest ja konfiskeerisid pürotehnikat, metallist nukke, nuiasid ja tulirelvi. 

Tšehhi on uute koroonaviiruse juhtumite arvu poolest 100 000 elaniku kohta Euroopa Liidu riikidest kõige raskemas seisus. 

Reedel tuvastati Tšehhis riigis rekordilised 11 105 uut koroonaviiruse nakkusjuhtumit ühe päeva kohta. Pühapäevase seisuga on Tšehhis kinnitust saanud kokku 170 000 nakkusjuhtu ja üle 1400 surmajuhtumi. 

Kuigi meeleavalduse organiseeris kodanikuühendus HON, siis suure osa kohale tulnud inimestest moodustasid jalgpallifännid. 

Tervishoiuminister Prymula mõistis meeleavaldused hukka, sõnades, et protestijad väljendavad põlgust meditsiinitöötajate suhtes. 

«Tõenäoliselt on selle tulemuseks paarsada uut nakkust,» lisas ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles