Briti naine süüdistab AÜE sallivusministrit seksuaalkallaletungis

Copy
AÜE sallivusminister Nahyan bin Mubarak Al Nahyan (keskel) vestleb nunnaga Abu Dhabis 5. veebruar 2019.
AÜE sallivusminister Nahyan bin Mubarak Al Nahyan (keskel) vestleb nunnaga Abu Dhabis 5. veebruar 2019. Foto: Vincenzo Pinto/AFP/Scanpix

Araabia Ühendemiraatides kirjandusfestivali korraldanud Briti naise sõnul langes ta veebruaris AÜE sallivusministri seksuaalkallaletungi ohvriks, kirjutas pühapäeval The Sunday Times. 

Šeik Nahyan bin Mubarak Al Nahyan on tõrjunud kõiki süüdistusi ja juhtumit on asunud uurima Briti politsei, kirjutati ajalehes. 

Rünnak leidis oma nime avaldamist lubanud ohvri Caitlin McNamara sõnul aset, kui ta külastas ministri villat valentinipäeval. McNamara töötas AÜE-s Hay kirjandusfestivali kallal. 

Naise sõnul leidis rünnak aset, kui ta võttis vastu šeigi kutse vahetult enne kirjandusfestivali algust. 

ÜK-s esitas ta ametliku kaebuse Londoni politseile, kes uurivad seda vägistamissüüdistuse alusel, kirjutas väljaanne. 

«Mis juhtus meie sõbra ja kolleegi Caitlin McNamaraga Abu Dhabis eelmisel veebruaril oli õõvastav rikkumine ja usalduse ja positsiooni kuritarvitamine,» ütles Hay Festivali juhatuse esinaine Caroline Michel. 

«Šeik Nahyan bin Mubarak Al Nahyan kuritarvitas oma kohustusi ministrina ja õõnestas traagiliselt oma valitsuse püüdlusi töötada Hay Festivaliga, et edendada sõnavabadust ja naiste õigusi,» ütles ta ajalehe tsiteeritud avalduses. 

Laimule keskenduva õigusbüroo Schillings advokaadid ütlesid väljaandele: «Meie klient on üllatunud ja kurvastab selle süüdistuse tõttu, mis tuleb kaheksa kuud pärast väidetavat intsidenti ja rahvusvahelise ajalehe vahendusel. Väited lükatakse tagasi.»

Londoni politsei kinnitas, et McNamara pöördus nende poole vägistamissüüdistusega juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles