Bakuu teatas valmidusest anda Armeeniale üle sõdurite surnukehad

BNS
Copy
Armeenia sõjaväelased Mägi-Karabahhis.
Armeenia sõjaväelased Mägi-Karabahhis. Foto: AP/Scanpix

Aserbaidžaan annab Armeenia piiril Rahvusvahelise Punase Risti Komitee (ICRC) vahendusel üle mitme tapetud Armeenia sõduri surnukeha, teatas pühapäeval Aserbaidžaani sõjavangide, pantvangide ja kadunud isikute riiklik komisjon avalduses. 

«Komisjon on leppinud kokku ICRC missiooniga Aserbaidžaanis, et Armeenia sõdurite surnukehad, mis on hetkel Aserbaidžaani territooriumil, antakse Armeeniale üle. Humanitaarkaalutlustel välja kuulutatud ajutise relvarahu kokkuleppe vaimus ütles Aserbaidžaan, et on valmis ühepoolselt andma üle mitme tapetud Armeenia sõduri surnukeha ICRC vahendusel läbi varem kokkulepitud koridori suunaga Tovuzi regiooni poole,» teatas komisjon avalduses. 

Aserbaidžaani komisjon palus vahendada see sõnum ka vastaspoolele. 

Aserbaidžaani võimud pole lubanud ICRC personalil evakueerida lahinguväljalt vigastatud sõdureid, hoolimata humanitaarrelvarahust, teatas varem pühapäeval Armeenia välisministeerium. 

«Pärast seda, kui Armeenia ja Aserbaidžaan leppisid kokku humanitaarrelvarahus, üritas Punase Risti Komitee jõuda kokkuleppele vigastatud sõdurite evakueerimise kohta lahinguväljalt öösel. Kuid see samm, mis vastas nii 17. oktoobri kokkulepete kui Moskvas 10. oktoobril saavutatud kokkulepete vaimule, lükati Bakuu poolt kategooriliselt tagasi,» teatas ministeerium. 

Uus humanitaarrelvarahu jõustus Mägi-Karabahhis kell 00:01 pühapäeval kohaliku aja järgi. Vaenupooled süüdistasid pühapäeval teineteist selle relvarahu rikkumises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles