Peaminister: Leedu jaotatakse epideemia ägeduse järgi piirkondadeks

BNS
Copy
Maskiga leedulanna Vilniuses toimunud üritusel.
Maskiga leedulanna Vilniuses toimunud üritusel. Foto: AFP/SCANPIX

Sel nädalal jaotatakse Leedu territoorium piirkondadeks sõltuvalt koroonaviiruse epideemia ägedusest, neile kavatsetakse viiruse leviku pärssimiseks ranged soovitused.

Kujuneb oht, et mõningate plaaniliste teenuste osutamine katkeb, kirjutas esmaspäeval Facebookis Leedu peaminister Saulius Skvernelis pärast valitsuse taudikomitee istungit. 

«Kolmapäeval jaotatakse kõik omavalitsused punasteks, kollasteks ja rohelisteks. Igale rühmale esitatakse selged soovitused, kuidas viiruse levikut pärssida. Kui see ei aita, oleme sunnitud kehtestama omavalitsuseti karantiini,» kirjutas valitsusjuht, kes lubas riigi viie suurima haigla töötajaile ka palgalisa. 

«Meedikud ja epidemioloogid on võitluses COVID-19 tähtsaimad inimesed. Peame neid hoidma, looma nende jaoks tingimused  ja austama nende tööd. Täna otsustasime maksta erilisa meedikutele, kes töötavad haiglates vahetult viirusega, samuti eraldada lisaressursse riigi tervisekeskusele ja selle töötajatele,» kirjutas Skvernelis.

Ta rõhutas, et praeguseks on käigus juba 57 protsenti COVID-19-haigetele varutud voodikohtadest. 

«Seitsmekümne protsendi juures oleme sunnitud peatama mõningase plaanilise ravi, et arstid saaks suunata ressursi koroonaviirusega võitlemiseks,» selgitas peaminister. 

Leedus tuvastati ööpäevaga 205 uut koroonaviiruse nakkusjuhtu, teatas esmaspäeval tervishoiuministeerium.

Leedus on koroonaviiruse diagnoosi saanud ühtekokku 7726 inimest. Viiruse tagajärjel on surnud 113 inimest, 35 nakatunut suri muil põhjusil.  

Riigis on praegu 4468 koroonahaiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles